Mål Gug: Jens Joe Klagenberg, Tommi Fabricius x2, Nicklas Sørensen
Gult kort Gug: Marc Dahl, Nicklas Sørensen

Af: Simon Frederiksen.

Det kan godt være at forskere har modbevist det gamle bibelske dogme: Hovmod står for fald (https://videnskab.dk/…/forskere-udfordrer-biblen-hovmod-sta… ), meeeeen Redaktionen tør alligevel ikke ønske sig kampe mod tophold hver eneste gang. Det ville være arrogant.

Men faktum er at Gugs Flagskib i JS nok engang havde kniven for struben mod rækkens sværeste modstander – for et par uger siden gav det tre point mod Hjørring Idrætsforening og lørdag gav det en sejr – og dermed revanche – mod Frederikshavn efter en krigerisk indsats, der kunne skaffe flere Gug-spillere en rolle i Braveheart 2.

Halvvejs i første halvleg bliver fighten udskiftet med finesse, da Jacob Balleby leverer årets (letteste) assist. Helt ude i venstresiden modtager 'Joe' bolden og med en torden af en inderside sender han et Schöne (fangede i referencen?) langskud afsted, der går i nettet under overliggeren. Wundertor! Og sæsonens tredjebedste scoring på Kasper Kroghs billardtæppe efter Traktor Frederiksens mål i sidste uge og et valgtfri Frederik K.-kludemål på serie 2 med lænden eller knæet…

Herfra gik det stærkt. Gug skiftevis spillede og "omstillede" sig igennem. Derfor var det paradoksalt at 2-0-målet faldt efter et hjørnespark mod FFIs hær af kummefryser-store folk. I det lille felt vrister TopTændte Tommi sig fri og får skrevet ’Select’ i panden og ild i øjnene. 2-0.

Kort efter ender en omstilling igen ved TTT, der denne gang sparker den fladt i nettet til 3-0 mod topholdet.

Som lovet i optakten ville sejren koste både blod, svindel og tørre tårer. Blodet stod tilbagevendte Marc Dahl for, da han scorede sig en blodtud til sit velfriserede ansigt. En fin Gert Bo Jakobsen-imitation. En bold bankede næsen op i panden på ham, men det gjorde ham kun kønnere at spille med rødt vat i næsen.

Det var ikke meget man så til FFI i første halvleg, og med 3-0-føringen begyndte Gug allerede (meget) tidligt at trække tiden, jf. 'svindel'. Jakob Bæk var tilbage i Flagskibets mål efter en laaaang skadespause og nogle charterrejser, og ham fik FFI sit hyr med. Flot comeback af den verbale keeper, der dystede med sin anfører om mest brugte stemmebånd.

Efter pausesaften viste vi det jo godt; FFI ville komme med bulder, brag og torden til den solbeskinnede #MatchDay. I 3-6-nederlaget scorede de efter 36 sekunder af anden halvleg uden vi rørte kuglen. Lørdag ventede de trods alt 5 minutter for den tidligere UEFA Europa League-spiller, Gerardas Zukauskas (nemt at stave, svært at sige…) reducerede til 1-3.

Herfra fortsatte anden halvleg med lange gardiner fra FFIs bagkæde mod deres stærke angriber Kasper Sørensen, der endnu engang viste sig som rækkens bedste tankcenterforward. Omkring ham spirrevippede dygtige Claus Christiansen og gav Gug sved på panden. Sveden blev til et vandfald, da først Nicklas Sørensen og siden Marc Dahl scorer sig advarsler, så Gug kunne spille mere end 8 minutter 9 mod 11.

Og hér var det at Jakob Bæk igen kom i spil – både med gode redninger, men også to gange var prisgivet ved afslutninger fra Kasper Sørensen, der med venstrefoden sparkede på overliggeren og hovedet headede på stolpen.

Gugs midtbanespillere havde efterhånden hold i nakken af de mange lange bolde, der fløj over hovedet på dem. Det var duel-duel-duel i anden halvleg, men flere gange truede Gug også den anden vej.

Kort efter Gug blev fuldtallige ville sidste del af offensivens Linie 3, Gugs Thomas Eje, Nicklas Sørensen, også være med. Efter små lækre træk og samspil med en af Gugs bedste på dagen, Kødhakkeren fra Kaas Søren Astrup, sparker 'Nick
den tørt i mål. Godt nok rettet af et par gange eller ti, men den var selvfølgelig gået ind af alligevel(har Redaktionen lovet Coach
Stiller at sige…).
Så var den lukket. Næh, gu’g (#tøhø) var den ej. Fiskerbyens udvalgte viste nok engang flot moral og får reduceret efter hjørnespark.

Det meste af anden halvleg brokkede de sig også – med god ret – over Jakob Bæks gode tid(-sudtræk). Som han selvfølgelig gjorde god brug af. Det kan dog overraske at lige præcis FFI, der spiller direkte som et britisk Premier League-hold i 90’erne, brokker sig over god tid ved spilstop og spildtid; som AC Horsens bruger de masser af tid på alle dødbolde. Men sådan kan moral jo være dobbelt så godt.

I hvert fald red Bæk & Co. stormen af, takket være fornem fight af alle på banen. Også Jonas Jernmand P., der godt nok var så anonym at #60 Præsten Jens Brun efter kampen spørgende sagde: ”Jamen Jonas, hvornår kom du ind?”

På lørdag er der dobbelt Gug i Frejaparken, når både serie 2 og JS gæster Aalborg Freja i Vestbyen – begge med revanche til gode...