JS: Tyveri i overtiden af 'Røverne fra Hornevej'

Gug Boldklub - AaB 3-4

Mål Gug: Marc Dahl (1-1), Tommi Fabricius x2(2-1, 3-3)

Gult kort Gug: Anton Langagergaard

Af Simon Frederiksen.

Før sæsonens første #MatchDay på Estadio Plastico, var der velfortjent buket og hyldest til Jonas ‘Jernmand’ P., der mod AaB Jyllandsserien rundede sin kamp nummer 100. Et stort tillykke til den omskolede midtbanespiller, der nu mest begår sig som en Martin Škrtel med hår; benhård (#tøhø) og mord i øjnene. Altså lige indtil han vrikkede rundt på foden i et solouheld efter fem minutter og humpede sig igennem de næste par minutter.

Jonas Pedersen flankeret af bestyrelsesmedlem Jonas Jensbye (tv.) og repræsentant for Gug Boldklubs Venner Benny Nygaard (th.).

Kort efter begge holds indledende humperi og afventen (det skal ikke tolkes erotisk), brød AaB dødvandet. Og det med et nærmest profetisk forvarsel om dramaet, der ventede. Daniel ‘Fuglebryst’ Moth, der kampen igennem var i flere UFC-infights med AaB-angriberen Ebrima Ceesay, havde egentlig vundet duellen, men fra kanten af feltet lander kuglen alligevel ved AaB’eren, der sparker den fladt i mål. Av for en indledning.

Herefter fulgte en, for Jyllandsserien, kamp på et rigtigt højt niveau, hvor begge hold havde sine perioder, hvor der var tæft i taklingerne og fornemme fiksfakserier med fusserne (ja, jeg er betalt pr. bogstavrim…).

Første halvleg tilhørte mestendels hjemmeholdet og det blev - måske med undtagelse af jubilaren P. og keepertenoren Jakob Bæk - den mest overraskende mand, der stod for udligningen. Efter opspil i venstresiden laver Joe Klagenberg en såkaldt "Balleby-assist”, det vil sige et gratis tjat til en medspiller, der helt ude i siden klasker bolden i det lange hjørne. Og minsandten om det ikke var Marc Dahls neongule støvle, der stod for sparket, der havde retning mod barndomshjemmet på Poseidonvej, men dykkede i nettet helt oppe i krydset. Wundertor nochmal! Og nærmest en kopi af det her Lucas Andersen-mål: https://www.youtube.com/watch?v=DQZj_1BpcT0

Gug fortsatte dominansen mod topholdet fra Hornevej, der ellers skilte de blå-røde af i første opgør. Om det var revanchelysten, der havde gjort Tommi TopTændt toptændt (hov, der var et til) skal være usagt, men Gugs #15’er var pivfarlig og en evig pestilens for AaB’erne. En hidtil anonym Nicklas Sørensen vandrede fra sin isolation på højrekanten over i Joes venstreside, som når en 3.klasseelev leder efter legekammerater i skolegården. Dét fandt han og med kombinationer langt over JS-niveau sendes Tommi afsted og bringer Gug foran 2-1.

Den føring burde have holdt lige indtil pausesaften, men et frispark begået på den tidligere divisionsspiller fra Jammerbugt FC, Michael Byskov, ender i panden på AaBs anfører, der dirigerer udligningen i kassen.

Anden halvleg starter som første - med en spand isnende kold H20 i fjæset på hjemmeholdet. Igen er AaBs helt store stjerne Ceesay manden med målet, der på kanten af offside tjatter bolden indover Bæk i målet.

Blot fem minutter senere scorer Gug et mål, der får dem til at minde om Sunderland AFC i start 00’erne med Thomas Sørensen i mål, Nigel Quinn som tankcenterforward og Kevin Phillips som lille topscorer. 9210 Gug 2019s roller var med Bæk i mål, Marc Dahl på 1,59 m som targetmanden Quinn og selvfølgelig TopTændte Tommi som topscorer. En laaaang bold fra Bæk forlænges overraskende af Man-of-the-Match-Marc Dahl og via to-tre mærkelige forsøg på clearinger scorer Tommi sit andet og Gugs tredje mål. Et rigtig goalgettermål.

Herefter bringer dommeren sig - i denne helt objektive vurdering af hans indsats ;-) - unødvendigt i fokus. Først gives et halvtyndt gult til nok-engang-pittbull-med-rabies Anner Langagergaard - selvfølgelig begået mod fysisk stærke og lynhurtige Ceesay. De ti minutter overlever Gug dog med sin bedste periode i anden halvleg. Og da man er fuldtallige igen, vinkes Kødhakkeren fra Kaas, Søren Astrup, der måske burde omdøbes til Cafú fra Kaas, nååååe tyndt offside efter en sukkerbold fra Traktor Frederiksen.

Og i overtiden, da begge hold var ved at sætte pointet i banken, indtræffer katastrofen. Manden i sort fløjter straffe på AaBs skarpretter. “Benspænd”, lyder den forkerte forklaring. Han vidste heller ikke om det var Moth eller Astrup, der stod for det, der begge var i duel med Ceesay.
To timer senere blev Liverpool FC reddet i overtiden af VAR - her blev topholdet også reddet, blot uden videohjælp og kun af uskarpe øjne. Øv!

Vi burde måske have lært efter 89 minutters øvelse, at Ceesay er fysisk stærk nok til at gå på kroppen af selv kødklumper som Moth og Astrup. Og ret skal være ret, der var i to ombæringer muligheder for at de to rutinerede herrer kunne cleare kuglen. Men det behøver dommeren jo ikke straffe os for. Ceesayy færdiggjorde selv sit hattrick på straffesparket og vandt dermed den interne duel blandt to af rækkens bedste angribere mod Tommi Fabricius.

Den forrygende kamp slutter 4-3 og Fallingborg på udeholdets trænerbænk kan hovere til næste fætterkusinefest i familien Kaalbye…

Billeder af kampen kan i øvrigt ses på AaBs facebookside hér:

Klichékanonen er hermed kørt i stilling: Som det sig hør og bør til de afgørende kampe, er A L T herfra finaler. Det betyder der er fire tilbage og den første finale spilles mod bundholdet fra Aabybro Fodbold - AAIF på lørdag kl. 13:30 - og bare lige for god ordens skyld: Aabybro var slog AaB i forrige runde. Så det bliver ingen walkover #kliche#2

Vamos og vi ses i Jammerbugt Kommunes hovedstad!