Når drømme bliver til virkelighed - Piger til pokalfinale

Hvis nogle af de trofaste følgere af Gug Smallstars onsdag den 21/6 så velkendte ansigter på grønsværen til kvindernes pokalfinale på Aalborg Portland Park, så de ikke helt galt.
Nogle af U9/U10 pigerne skulle til pokalfinalen sammen, andre med deres familier eller andre venner. Alle glædede sig til en stille og rolig aften med kvindefodbold på højt niveau. Vi kan roligt sige at dagen endte helt, helt anderledes.

Først på eftermiddagen blev vi kontaktet af DBU, der akut manglede indløbsbørn - om vi kunne skaffe 10 stk.
Det lykkedes ganske hurtigt.

Pigerne mødtes med nogle andre indløbsbørn (de fleste fra Fodboldfonden) og sammen blev de anvist til et omklædningsrum og blev udstyret i fuld kampdragt. Vores piger var ikke sene til at snuppe de grøn/hvide fra Fortuna Hjørring og endte således med at skulle gå på banen med FC Nordsjælland.
Sommerfugle i maven kan ikke beskrive pigernes gedigne spænding, da de stod i spillertunellen, klar til at løbe op på grønsværen. Nogle havde overskud til at snakke med sidemakkeren, mens andre “havde så mange følelser i hele kroppen” så der bare var fuld fokus på opgaven.
Alle pigerne klarede det SÅ godt, indløbet gled ubesværet og der blev sunget med på nationalmelodien foran de godt 3400 tilskuere, da line-up’et var klaret.

Efterfølgende blev pigerne anvist til VIP-tribunen og fik både hotdog, sodavand og Fortuna-trøjen som “tak for hjælpen”. Man skulle tro at dagen havde toppet, men på tribunen var også Kvindelandsholdet, som vores Gug-piger fik sig sat lige bagved. Pigerne kunne således høre selveste Pernille Harder, Sanne Troelsgaard, Signe Bruun, Katrine Veje og de andre stjerner tale om kampen og løst og fast. Sommerfuglene i maven var på intet tidspunkt i ro.
Vores piger fik taget mod til sig og fik i samlet flok hevet autografer hjem fra Kvindelandsholdet - og nogle fik endda med billeder sammen med Harder og Troelsgaard.

Kampen endte med en sejr til FCN på 2-0, pigerne var vidner til en fin kamp og faktisk også de første VAR-kendelser i dansk kvindefodbold, da der blev dømt straffespark til Fortuna.

Efter kampen blev lidt flere autografer hevet i land - og sølvvinderne fra Fortuna fik æren af at dekorere pigernes nye spillertrøjer.

De 10 heldige U9/U10-piger havde den vildeste aften. “Det har været den bedste aften i heeeele mit liv - bedre end fødselsdage og juleaften” sagde flere. De har fået smag for den professionelle del af kvindefodbolden og de er så sultne efter at prøve det selv en dag.