Status på foråret i seniorafdelingen

Forårssæsonen er velafsluttet og der venter en spændende efterårssæson.
Rekordmange spillere samt lidt udskiftning i seniorudvalget og blandt trænerne.

Af Jonas Jensbye, på vegne af seniorudvalget.

Dette bliver den sidste sportslige update fra min hånd i denne omgang, da jeg efter knap 6 år i seniorudvalget har valgt at bruge den kommende tid på at øve mig i at slippe ansvar i den klub, jeg elsker meget højt. Lidt mere om det valg lidt senere i disse linjer, men først skal det handle om det sportslige i seniorafdelingen.

Op og ned hos de 5 herrehold
En spændende og til tider resultatmæssigt udfordrende forårssæson fik den perfekte afslutning, da vores JS1-herrehold vandt overbevisende over Thisted FCs 2. divisionsreserver. Det var en ganske magisk torsdag aften på Skjøtt Arena med masser af tilskuere, stemning, overbevisende spil og kampens fire mål til hjemmeholdet – det var DM-ugen værdigt! I det hele taget har holdet under den nye trænertrio, Michael, Thorsten og Povl, vist, at de sagtens kan gøre sig gældende i JS1, til trods for, at Tommy, Anton og Sune hurtigt fik langtidsskader, og kun Sune nåede tilbage inden sæsonafslutning. Spillet tegner lovende og kommer der lidt tilgang til truppen, så er der lagt op til et efterår, hvor holdet kan spille med i toppen af JS1.

Andetholdet i serie 2 må desværre en tur ned i serie 3 efter en hård forårssæson. Der er masser af talent og potentiale i holdet, men tabet af flere angribere omkring både 1. og 2. holdet kostede dyrt i en række, hvor modstanderen ofte skulle bruge færre chancer for at score. Flere af de unge spillere på holdet har udviklet sig positivt, og der er også flere fra U19-stammen, som har bidraget flot på holdet. Måske nedrykningen kan vise sig at være et godt afsæt for holdet, som har hængt fast i nedrykningskampen de seneste sæsoner. Samtidig giver det den nye 2. holdstræner Jesper Høgh mulighed for at bygge et spilkoncept op, hvor holdet må formodes at være dominerende på bolden i de fleste kampe i efteråret. Jesper har tidligere i et par år været en del af trænerteamet omkring Biersted IFs førstehold, inden han flyttede til Gug med sin ægtefælle Charlotte og deres ældste søn. De har siden udvidet familien med yderligere en søn, og mon ikke Lauge og Lukas ender med at spille i barca-striber, når alderen er til det? Jesper arbejder til dagligt som konsulent hos Randstad, og selvom dåbsattesten siger 30 år, så er det en moden og afklaret træner og leder, som kommer til at stå i spidsen for herrernes 2. hold. Han bliver flankeret af Rene og Ib, som vi er glade for har sagt til at fortsætte arbejdet omkring holdet. Vi er sikre på, at denne trio nok skal få et godt og udviklende samarbejde med spillertruppen. Det betyder samtidig, at Torben har valgt at stoppe som træner for igen at spille med indenfor stregerne og samtidig være en del af seniorudvalget. 1000 tak for indsatsen, Torben – altid vellidt blandt spillere og trænerkolleger, og en klubmand helt ind til benet. Så må vi se hvilket hold, Torben spiller sig på i efteråret.

Gug Boldklub får to hold i serie 3 til efteråret, for klubbens 3. hold leverede endnu en bundsolid sæson, hvor der arbejdes som et kollektiv på et yderst velorganiserede hold. Antallet af scoringer faldt lidt, da topscorer Stev tog et fodboldfrit forår. Men mange andre spillere er steppet op, og integrationen af U19-spillere er gået over al forventning både på og udenfor banen. Fremragende arbejde af holdet og cheftræner Thomas Nielsen, som har haft god assistance af Tom og Mehlbye under kampene. Thomas fortsætter i efteråret – og vi satser på, at det gælder hele trioen. Der bliver et yderst spændende serie 3-miljø i efteråret, og resultaterne følger forhåbentlig med.

Det nyoprykkede serie 4-hold og det nye serie 5-hold har begge været under ledelse af Jacob med kyndig assistance fra den spillende Sebastian Myrup. Begge hold startede sæsonen forrygende, og serie 5 spillede sig i oprykningsspil, som de afsluttede på en flot 3. plads lige under oprykningsstregen. Serie 4-holdet har været sæsonens store positive overraskelse i en hård pulje mod flere nedrykkere fra serie 3. Jacob har sammen med holdet på rekordtid tiltrukket og integreret nye og tidligere spillere på en måde, hvor holdidentiteten allerede er tydelig. Der er god energi på og udenfor banen, og det resulterede i en flot 4. plads til det nyoprykkede hold. Fortsættelsen tegner lovende for både serie 4 og 5-holdet, og der arbejdes aktuelt også på at etablere et U19-hold for de mange spillere, som vender retur fra efterskole og fra en fodboldpause.

Fin sæson hos kvinderne
På kvindesiden har 1. holdet i KS Vest leveret endnu en resultatmæssig flot sæson med en 3. plads i den stærke og meget jævnbyrdige pulje. Især kan man glæde sig over, at lokalopgørene mod B52 og Vejgaard kastede næsten fuld pointhøst af sig til Gug-pigerne, som selvfølgelig også sluttede over de to rivaler i tabellen. Det er stærkt gået af Jan, Thomas, Torben og holdet, som har haft mindre downperioder under vejs, men som virker til at være kommet styrket igennem dem. Det  har også været dejligt at se mange nye og unge spillere byde sig til og få chancen på holdet.

Kvindernes 2. hold i serie 2 har under Henrik Sørensens ledelse klaret sig helt ok sportsligt med en 3. plads i puljen, og mange nye spillere er kommet godt ind i klubben og på holdet. Det er stadig en ung trup med stort potentiale, og det bliver spændende at følge dem i samspil med Andreas Olsen i efteråret. Som tidligere udmeldt, så overtager Andreas holdet efter at have stået i spidsen for drenge U14 i flere år. Andreas har en stærk træneridentitet, er meget seriøs omkring træning og kamp, og så har han også erfaring med at træne pigehold. Vi er sikre på, at det bliver et godt match. Mange tak til Henrik for at træde sig, da der var allermest brug for det – det gør, at fremtiden tegner lyst på kvindesiden. Der arbejdes på et supplement til Andreas omkring holdet.

7-mands-holdene er selvkørende
Både herrernes og kvindernes selvkørende 7-mandshold fortsætter også med at vise sig flot frem i klubbens farver. I foråret vandt herrerne deres række og fik efterfølgende en flot 2. plads i regionsmesterskaberne. Kvinderne blev for en gangs skyld kun nummer 2 i deres pulje efter Aalborg Freja, som man ellers slog overbevisende i begge de indbyrdes opgør. Dejligt at holdene fortsætter med at køre på, og flere af spillerne har også bidraget på seniorholdene i løbet af sæsonen, ligesom der er hjælp den anden vej – herligt!

Udskiftninger i seniorudvalget
Så er vi tilbage ved seniorudvalget, hvor Torben, Jesper, Erik og Anders fremover bliver suppleret af Jesper Øland Jensen, som har solid erfaring som spiller, trænererfaring fra ungdomshold i klubben og i det hele taget besidder ”et godt fodboldhoved”. Derudover er han far til Selma og Felix, som begge er store talenter i seniorafdelingen. Jeg træder dermed tilbage efter knap 6 år i seniorudvalget, som jeg var med til at starte op. Beslutningen har været under vejs i noget tid, og da jeg gav beskeden til de andre i udvalget for et par måneder siden, kunne jeg mærke, at det var det rigtige tidspunkt for mig. Det har været afgørende for mig, at tingene er i god forfatning og kan køre godt videre. Seniorafdelingen er i gode hænder hos et fantastisk seniorudvalg, som kommer til at fortsætte det stærke arbejde med at sikre gode sportslige og sociale rammer omkring det unikke fodboldfællesskab, der er i Gug Boldklub.

Sideløbende med seniorudvalget nåede jeg godt 4 år i bestyrelsen, og det har været et kæmpe privilegium at arbejde sammen med så mange og gode kræfter i klubben og i seniorafdelingen. Her tænker jeg på de mange frivillige, Gug Boldklubs Venner, bestyrelse, trænere, ledere og ikke mindst spillere – sammen har vi skabt en vild udvikling, hvor vi nærmest har sat nye rekorder hvert år. Når jeg kigger frem, er jeg stolt af den trænerbesætning, som står i spidsen for holdene i efteråret, og pt. har vi den største seniorafdeling målt på hold og antal spillere i min tid i klubben (startede som spiller i 1986). Samtidig fortsætter klubben medlemstilgangen på ungdomssiden, så fremtiden tegner på alle måder lys. Klubbens fundament er et enestående fællesskab, og det var skønt at slutte af med endnu en fantastisk afslutningsfest i seniorafdelingen i lørdags.

Jeg er taknemmelig for de mange oplevelser, jeg har haft som spiller, træner og leder i klubben – nu glæder jeg mig til at følge med på sidelinjen som fan og til at koncentrere mig om en masse andre sjove projekter med familie og venner.

Tak for ordet. Rigtig god sommer til jer alle - og god efterårssæson.

Forza Gug BK!