Årets veteranaften var igen velbesøgt og fornøjelig






Af Benny Nygaard.


I Gug Boldklub er der gennem tiden skabt mange gode traditioner, som får klubfolk til at møde op på klubanlægget. Således også forleden – en stille mandag aften, den sidste i februar – hvor Gug Boldklubs Venner indbød til den årlige veteranaften. I øvrigt nu nummer 12 af slagsen.

Hovedformålet med arrangementet er jo, at tidligere spillere, trænere, ledere og andet godtfolk kan mødes nogle få timer til hyggeligt samvær – kombineret med spisning, foredrag og ikke mindst Olsens populære amerikanske lotteri. 

Og tænk, i år gav ca. 80 veteraner sig igen tid til denne hyggelige komsammen, som det tyder på at være, idet langt de fleste har været med år efter år.

Vi arrangører glæder os hvert år over den gode opbakning, der er fra de mange velkendte Gug-folk. Dette giver selvsagt mod på at gentage veteranaftenen fremover. 

Høj stemmeføring
Gug Boldklubs tidligere formand, Jørn Jeppesen, styrede også i år arrangementet med lune, høj stemmeføring og sikker hånd, så dette forløb ovenud perfekt efter programmets tidsplan. Indledningsvis kom maden alle kan lide, Skippelabskovs, på bordet – effektivt serveret af frivillige hjælpere. Den gode mad blev tilsyneladende spist med god appetit – og med passende indtagelse af tilhørende væske. Til den efterfølgende kaffe blev der bl.a. serveret smagfulde kagekringler - sponsoreret af vores lokale KonditorBager på Gugvej, Morten

Clausen, der har base oppe i Brønderslev. Herligt, at lokale sponsorer støtter vores sag. 

Gennem årene har der været tradition for, at en kendt person i fodboldverdenen kom forbi og underholdt deltagere med lidt af det, der foregår uden for Gug Boldklub. Nogle gange har navnet på denne været hemmeligholdt for at have det lidt sjovt dermed.

Mogens (og Simon) kom forbi
Dette var dog ikke tilfældet i år, hvor Gug Boldklubs mangeårige 1. holdspiller Simon Brix Frederiksen mødte op med sin makker fra TV2 Nord, Mogens Jørgensen. De er begge journalister og er meget aktuelle på kanalen med deres ”Tredje halvleg”, hvor de ugentligt snakker med kendte nordjyske sportsfolk. Ganske interessante udsendelser, der kan anbefales. Mogens er vist kendt af næsten alle nordjyder, ikke mindst fra de tidligere meget populære udsendelser ”Mogens kom forbi” (i sin boble-folkevogn). Og alle Gug-folk, der har set 1. holdet spille siden foråret 2007, har oplevet Simon som en ihærdig midtbaneslider i  mere end 300 kampe.  

Mogens og Simon fortalte mange sjove anekdoter fra en svunden tid – kombineret med tv-klip fra nogle af disse – samt om møder med kendte sportsfolk, f.eks. den bramfrie Sepp Piontek og temperamentsfulde Paul Gascoigne og flere andre. 

De to gæsters snak mindede i øvrigt noget om deres egen ”Tredje halvleg”, hvor Simon – i hovedtræk - styrede med ”indflyvninger” og Mogens fortalte. Ganske underholdende, for Mogens kunne berette om masser af historier fra store og små sportsarenaer – og om folkene derfra. En historie og tilhørende klip fra en af de mindste, Sæsing Boldklub, oppe nordpå, var noget speciel – i disse tider. Klubhuset deroppe var en skurvogn, og klubanlægget stod ofte var under vand, så det var svært at spille kampe. Trods de primitive forhold var der alligevel ildsjæle, som stod bag – og fik klubben til at fungere. Også Ulsted Fodboldklub blev omtalt, idet TV2 Nord fulgte denne i en længere periode, hvor klubben var uden sejre. Trods dette var der et herligt socialt miljø, som samlede mange af de lokale - både på og uden for banen.

Begge klubber er eksempler på værdifulde sociale fællesskaber, sporten byder på. Blandt de mange anekdoter nåede Mogens også at fortælle om et sjovt møde med den verdenskendte sanger Rod Stewart ude i Aalborg Lufthavn. Som mange ved, er Rod Stewart fan af den skotske fodboldklub Celtic, og han skulle på Aalborg Stadion for at se dem spille mod AaB. Rod Stewart mente, at Celtic ville vinde Champions League-kampen – og de væddede derfor om 10 pund, idet Mogens mente, at AaB nok kunne vinde. Og ganske rigtigt, AaB vandt med 2-1 og gik dermed videre i turneringen. Efter kampen kørte Mogens igen ud til lufthavnen for bl.a. at indkassere sine 10 pund fra væddemålet, men uheldigvis var Rod Stewart allerede gået ombord på sit privatfly og klar til afgang. Historien er således stadig, at Rod Stewart skylder Mogens 10 pund, når og hvis de atter mødes.     

Formanden tog ordet
Efter en kort pause fik Gug Boldklubs formand, Henrik Gaardsøe, ordet for at fortælle lidt om, hvordan det p.t. går i klubben, samt om hvilke planer der er for fremtiden. Henrik fremhævede, at det går godt – vi er på vej mod 800 medlemmer. På grund af den store udvikling i området forventes medlemstallet at vokse yderligere i de kommende år – måske op mod 1.000 inden for en fem års periode. De mange medlemmer stiller krav om stor fleksibilitet fra alle med hensyn til anvendelse af f.eks. omklædningsrum og baner, men det går – ikke mindst fordi masser af frivillige yder en uvurderlig indsats deromkring.

Mange gode sponsorer står i øvrigt bag klubben, som p.t. har et budget på ca. 3 mio. kr.  I 2024 vil bestyrelsen koncentrere indsatsen om den daglige drift. Der er dog igangsat en indledende proces vedrørende ombygning af klubhuset, så dette frem over bedre kan leve op til nutidens krav, f.eks. med flere omklædningsrum. Tidsplan for ombygning er endnu ikke fastlagt, idet der skal skabes økonomi heromkring forinden.    

Venneprisen uddelt
En tradition på programmet er at hædre en af de mange ildsjæle blandt os, en der har gjort en indsats for fællesskabet – med Venneprisen. Således også i år, hvor formand Jørn Axelsen overrakte gavekort til aftenens ordstyrer, Jørn Jeppesen, der gennem næsten alle årene har styret arrangementerne. Jeppe, der ellers altid er i fuld balance, blev tydeligvis ganske overrasket over den velfortjente hæder – som blev fulgt op med stor ovation fra veteranerne.  Folkene ude i køkkenet var der også tænkt på, så dem overrakte Olsen fine gavepakker til - for deres store indsats for os alle hen over aftenen.     

Olsens lotteri
Sidste punkt på dagsordenen for aftenen var som altid udtrækning og omdeling af de mange gevinster fra Olsens traditionelle kæmpestore amerikanske lotteri. En sikker succes – ikke mindst med de mange gavmilde sponsorer, der stod bag med fine gevinster! 

Efter uddeling af sidste gevinst i lotteriet ringede ordstyrer Jørn Jeppesen med klokken for sidste gang – og ønskede alle tak for fremmødet og god hjemtur samt på gensyn næste år.  Endnu en vellykket aften på klubanlægget var gennemført, forlød det fra pålidelige kilder – nemlig fra flere af deltagerne.

Vennerne iler til med EN STOR TAK til alle, der medvirkede til endnu en god aften i klubben. TAK til alle jer, der mødte op – og STOR TAK til alle jer, der hjalp med de mange praktiske gøremål, og herunder ikke mindst de mange sponsorer, der også stod bag arrangementet. 

Og mon ikke Vennerne holder endnu et arrangement til næste år – den sidste mandag i februar, måske?  

For gode traditioner bør jo bevares !

Se de mange fotos fra veteranaftenen (klik på collagen og zoom ind).